EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Basisartsen/Jeugdartsen

Wegens uitbreiding van onze succesvolle preventieve activiteiten zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s.

Wil jij je vak, in samenwerking met je collega’s, voluit kunnen invullen? En wil jij werken in een dynamische omgeving, onderdeel zijn van een bruisende, lerende en professionele organisatie waar kind en gezin centraal staan en waar samenwerking met andere organisaties en professionals vanzelfsprekend is? Kom dan werken bij JGZ Zuid-Holland West!

Wat doe jij

JGZ werkt zelf organiserend. Dit betekent dat je, samen met je team, invulling geeft aan de 4 kwadranten: Tevredenheid van de klant, Kwaliteit van dienstverlening, Huishoudboekje & Teamresultaten en Samenwerking & Werkplezier. Vakinhoudelijk kun je onder meer invulling geven aan Zorg op Maat en deelnemen aan multidisciplinaire werkgroepen en/of (innovatieve) projecten.

In de functie van Arts:

 • Draag je zorg voor preventie en onderzoek op het gebied van jeugdgezondheidszorg;
 • Je signaleert, adviseert en beoordeelt de groei en ontwikkeling van kinderen en jeugdigen;
 • Je verricht individueel preventief gezondheidsonderzoek en onderzoek op indicatie;
 • Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de uitvoering van het rijksvaccinatieprogramma binnen de regio;
 • Je geeft voorlichting aan kinderen, jeugdigen, ouders/verzorgers en scholen;
 • Je werkt samen met de jeugdverpleegkundige en assistent, waarbij we werken volgens het landelijk basistakenpakket;
 • Je werkt, samen met collega’s van het Expertisecentrum, aan het verbeteren en optimaliseren van beleid en werkprocessen.

Jouw profiel

 • Je bent basisarts of jeugdarts KNMG;
 • Affiniteit met of ervaring in de jeugdgezondheidszorg is een pré;
 • Je bent communicatief vaardig en je weet op een heldere en vriendelijke wijze informatie over te brengen aan kinderen, jeugdigen en ouders/verzorgers;
 • Je beschikt over digitale vaardigheden en staat open voor technologische ontwikkelingen;
 • Je bent klantgericht, kunt goed samenwerken en bent resultaatgericht;
 • Je bent in bezit bent van een rijbewijs en auto.

Wie zijn wij

Opgroeien en opvoeden gaat gelukkig meestal goed en zonder problemen. Toch gaat het niet altijd vanzelf. Alle ouders hebben weleens vragen over de ontwikkeling en opvoeding van hun kinderen. Van vragen over hoe zij het beste kunnen omgaan met een baby die veel huilt of met een dwarse peuter die maar niet wil luisteren, tot problemen die zij ervaren met een puber die met van alles experimenteert. De problemen hoeven niet groot te zijn. Ook bij een kind dat zich normaal ontwikkelt zit je wel eens met je handen in het haar. JGZ is er dan.

Wij zien ons als verbinder & regisseur op het gebied van jeugdpreventie in het sociaal domein en geven op een nieuwe innovatieve wijze invulling aan de jeugdgezondheidszorg.

Wij zetten ons met 270 bedreven, gedreven en betrokken medewerkers maximaal in om ouders te ondersteunen bij de opvoeding, ontwikkeling en verzorging van hun kind.  Wij staan voor deze wettelijke taak klaar in de in de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Westland, Wassenaar en Zoetermeer. Hiermee hebben wij alle kinderen in beeld, zowel de kinderen waar het goed mee gaat als de kinderen waar (tijdelijk) zorgen over zijn. Wij staan naast het kind en de ouders en ondersteunen hen met advies, hoogwaardige preventieve medische zorg en psychosociale begeleiding. Samen met onze ketenpartners maken we het mogelijk dat kinderen binnen hun eigen omgeving gezond en veilig kunnen opgroeien.

Wat wij bieden

Een afwisselende baan in een dynamische organisatie en het volgen van de Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar. In de inwerkperiode doorloop je een volledig inwerkprogramma met cursussen en trainingen. JGZ is een erkende opleidingsinrichting waardoor het ook mogelijk is om de opleiding tot Jeugdarts KNMG te volgen. 

JGZ is een prettige werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld (8%), een vaste eindejaarsuitkering (7,4%), een goede pensioenvoorziening (Pensioenfonds Zorg en Welzijn), collectieve zorgverzekeringen en zeer uitgebreide opleidingsmogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je ontvangt een laptop en smartphone van de zaak en via ons sociaal intranet (ook te volgen via de app op je smartphone) sta je dagelijks in verbinding met je collega’s binnen en buiten je team.

Werkplezier vinden wij erg belangrijk. Daarom hebben wij regelmatig personeelsevenementen (Sinterklaasfeest, Kerstfeest, JGZ Events en bureauvrije dagdelen, Zomerfeest en jaarlijkse teamuitjes). Bekijk voor een sfeerimpressie de aftermovie van het JGZ Event & Nazomerfeest.

Je ontvangt een salaris volgens de CAO VVT, FWG 65. Indeling is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. De functiebenaming binnen JGZ is Arts JGZ.

Integriteit

Wij hechten als organisatie veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot de selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Solliciteren

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met HRM Adviseurs Anne van Alphen (ma-do-vrij) op 06-52799344 of Lisette Scheffer (di-wo-do) op 06-23097635 of via hrm@jgzzhw.nl.

Wil je meedoen met de koplopers in de JGZ? Kom dan werken bij ons en solliciteer via onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aanvullende informatie

Type functie

Contactpersoon voor meer informatie